Utställningar 2010

våren 10

27 jan -7 feb Wendela Hebbe gymnasiet – elevutställning.

13 feb – 7 mars Måla i duett – Ulrika Wistrand och Maria De Leye

D e vi s ar b å d e e g n a o c h g e m e nsamma verk.

KONSTHOTELLET VISAR
ETT PLUS ETT ÄR TRE

Denna utställning är en del i en serie audioguide-visningar som Konsthotellet erbjuder i samverkan med Galleri Kretsen. Konsthotellet är mycket glada att presentera utställningen Ett plus ett är tre i Ulrika Wistrands och Maria de Leyes utställning Måla i duett .
Maria
: Jag tycker Ulrika har gjort jättespännande saker, det är en mix av många  tidigare idéer som hon har haft, väldigt spännande mönsterkombinationer
Ulrika: Jag tänkte på de här mörka bilderna du har gjort Maria, det är ju vågat att gå in i ett mörker. Oftast är det ju mera glada färger som finns i  måleriet. Men här vågar du gå in i mörkret.
För mer information se www.konsthotellet.com

ons 10 – ons 31 mars Mikael Wahrby – grafik
Wahrby är född 1952 och utbildad vid konsthögskolan där han nu arbetar som  lärare i grafik. Han är bl.a. representerad på Moderna Museet,   Nationalmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Malmö Museum, Norrköpings museum, The British Museum.
Audioguide-visning. Mikael Wahrby berättar om sina rum
Samarbetet med Konsthotellet avvecklas sakta och Kretsen fortätter med  audio-guidningarna i egen regi. Vi tackar Konsthotellet för ett  storartat arbete.

10 – 25 april Arbetsnamn: Vision
Utställning där Kretsens konstnärer ser framåt. Staden står inför en omfattande  omdaning. Dessutom är det valår. Konsten och kulturen vill ha ett ord  eller något visuellt med i spelet.

24 – 25 april kl 11-17 Öppna ateljéer / Konstrunda

5 – 19 maj Artist Books -samlingsutställning
Artist book är ett konstverk i bokform.
Det kan vara boken som idé, som skulptural form, bärare av bilder och/eller text …

samarbetet med Konsthotellet (audioguides) fortsätte under våren

Utställningar hösten 10

28 aug -12 sep Valet och Kvalet! Xylon
Hans Eliasson, Fredrik Lindqvist, Cecilia Frisendahl, Urban Engström, Helena Mellin,  Ragnhild Fredell, Ulla Wennberg, Ole Drebold, Chun Lee  Wang Gurt, Eva Forsberg, Kersti Söderström-Ergon, Kristina Munklinde  Olof Sandahl, Anders Karlsson, Ulla Wennberg och Bengt Nordenborg. ur  träsnittsförenigen Xylon visar grafik och andra bilder kring och runt  årets val.

18 sep – 3 okt Nya medlemmar
Sanna Gustavsson, Hanna Holmgren, Malin Johansson, Frida Laine och Cecilia Lindborg

9 – 24 okt Ann Löwenstein, Solveig Lehtonen, Corinna Stuart-Beck.
3 grafiker från Göteborg

30 okt – 14 nov Peter Åberg –måleri och teckning

20 nov – 5 dec Helena Hildur W. med flera
bilder ur en skapande social process.

11 – 22 dec Mini
Södertälje konstnärskrets traditionella julutställning..


Det har varit en utställning med japansk konst i Konsthallen 2010. Den kom till stånd tack vare medlemmar från Kretsen. I november 2012 ska 14 Kretsen-konstnärer ställa ut i Japan. Fredagen den 3 september 2010 var 11 japanska konstnärer på besök hos oss på Galleri och Grafikverkstad .