Föreningen

Södertälje konstnärskrets startade 1956 och har runt 70 medlemmar. Föreningen verkar för gemenskap och för en aktiv utåtriktad verksamhet och har en betydande och aktiv roll i Södertäljes kulturliv. 

Föreningen driver Galleri Kretsen och en kollektiv grafikverkstad i Gamla Flickskolan med bistånd av kommunen. Galleriet har ett varierande utbud av utställningar, med grafik, måleri, skulptur och installationer av konstnärer från hela Sverige, men även internationella utställare förekommer. Kretsens konstnärer har minst en gemensam utställning i galleriet om året.  

Föreningen verkar tillsammans med stiftelsen Saltskog Gård, Södertälje Konstförening, SKAIS, Kulturhistoriska föreningen med flera i Kulturforum i olika samarbetsprojekt och för att gemensamt bevaka och agera på kulturarenan. 

Vill du bli medlem?

Ansökan om medlemskap sker skriftligt och med arbetsprover till föreningen. Sökande skall ha en konstnärlig utbildning eller motsvarande, en aktiv konstnärlig verksamhet och en stark anknytning till Södertälje. Antagning sker i januari varje år.

Kriterier och ansökningsblankett finns under Föreningen/MedlemsskapOm du vill veta mer kontakta:
konstnarskretssodertalje@gmail.com

 

kretsen01_800